BiH

Dodik i Vučić o podršci vakcinisanju u RS

Dodik i Vučić o podršci vakcinisanju u RS
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav | Dodik i Vučić o podršci vakcinisanju u RS

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom analizirao sve zajedničke projkete i dogovorio dalju saradnju Republike Srpske i Srbije.

Vučić je naveo da su posebnu pažnju posvetili su pronalaženju načina za pružanje podrške u vakcinisanju stanovništva Republike Srpske i BiH.

On je na svom Instagram profilu napisao da su razgovarali i o pružanju najbolje medicinske zaštite svim građanima.

Dodik je izjavio da je predsjednikom Srbije uradio reviziju odobrenih projekata i da je očigledno da se u Srpskoj moraju ubrzati aktivnosti na njihovoj realizaciji, jer je malo došlo do zastoja.

Dodik je poslije sastanka sa Vučićem rekao da je do toga došlo zato što neke lokalne zajednice nisu uspijevale da riješe imovinske probleme ili da naprave adekvatne projekte, a za to su zahtijevale sredstva, koja sada stoje, jer nisu realizovana što smatra da je loša stvar.

"Moraćemo iduće sedmice održati jedan sastanak u okviru Vlade i vidjeti na koji način ubrzati realizaciju tih sredstava i zadužiti nekoga ko će se dnevno baviti pitanjima realizacije sredstava koja je odobrila Vlada Srbije za pojedine opštine i na taj način pospješiti realizaciju", rekao je Dodik medijma iz Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije