BiH

Dodik i Vučić otvorili Konzularnu kancelariju Srbije

Dodik i Vučić otvorili Konzularnu kancelariju Srbije
Foto: Srna | Dodik i Vučić otvorili Konzularnu kancelariju Srbije

TREBINJE - Predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić otvorili su danas u Trebinju Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Srbije.

Otvaranju su prisustvovali predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, pomoćnik ministra za konzularne poslove Srbije Aca Jovanović, generalni konzul Srbije u BiH Vladimir Nikolić, narodni poslanici Ilija Tamindžija, Srđan Milović i Dragan Ristić, te gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Nakon otvaranja Konzularne kancelarije Generalnog konzulata Srbije u NJegoševoj ulici, stanovnici Trebinja pozdravili su ih burnim aplauzima.

Dodik i Vučić su ranije danas otvorili i poslovnicu Komercijalne banke.

Dodik, Vučić, Cvijanović, Đokić i Petrović prethodno su obišli Saborni hram Svetog preobraženja Gospodnjeg, gdje ih je dočekao NJegovo presveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije koji ih je upoznao o istorijatu ovog hrama.

Oko 16.00 časova predsjednici Srpske i Srbije bi trebalo da se obrate građanima na Trgu slobode u centru grada gdje se očekuje dolazak velikog broja Trebinjaca, kao i rukovodstva i stanovnika opština Istočne i Stare Hervegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije