BiH

Dodik najavio kandidaturu za još jedan mandat: Ostajem ovdje

Dodik najavio kandidaturu za još jedan mandat: Ostajem ovdje
Foto: Srna | Dodik najavio kandidaturu za još jedan mandat predsjednika Srpske

SRBAC - Republika Srpska želi prijateljske odnose sa svima, poručio je danas predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i najavio kandidaturu za sljedeći mandat predsjednika Srpske.

Dodik je rekao na sjednici Glavnog odbora stranke u Srpcu da SNSD ima istorijsku odgovornost, kao i da se neće sklanjati pred raznim prijetnjama.

"Sav život sam posvetio borbi za Republiku Srpsku. Na sudu sam završio zato što sam kao neposlušan. Neću otići odavde, ostaću ovdje i spreman sam da se žrtvuje za Republiku Srpsku kao čovjek i političar", poručio je Dodik.

On je istakao da se nikada više na ovim prostorima neće pojaviti partija koja je jaka kao SNSD, kao i da se ova stranka treba prilagoditi ljudima na terenu.

Dodik je podsjetio da je SNSD u proteklom periodu učinio sve da očuva dobru strukturu i da će nastaviti tako, uz dodatnu odgovornost.

"Ponosan sam što sam sve ove godine vaš predsjednik. Ako Glavni odbor odluči ja najavljujem kandidaturu i za sljedeći mandat predsjednika Republike", rekao je Dodik, prenosi Srna.

On je ukazao da je Srpska danas najmanje zadužena od drugih zemalja, da bilježi najveći broj zaposlenih i ostvaruje domaći proizvod od 15 milijardi KM na godišnjem nivou.

"Srpska je najmanje zadužena na ovim prostorima i upravlja sa svojom javnom potrošnjom", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo Republike Srpske je donijelo odluku o formiranju državne banke putem koje će se ostvarivati određeni interesi Srpske.

Mora se, kako kaže, ulagati više u investicije, ali da ne trpi budžetski okvir.

"Plate, penzije, sva socijalna davanja su isplaćena, završene isplate za druge stavke koje se odnose na udruženja roditelja sa više djece, studente", rekao je Dodik i dodao da je Srpska uspješno prevazišla pandemiju, te da nije pred bankrotom.

Dodik je istakao da je opozicija u Srpskoj konfuzna, da se teško može računati od nje da se uključi u borbu za prava Srpske, ali da sa njom ipak treba pokušati raditi.

"Ipak treba da o njima razmišljamo. SDS vodi neku drugu strukturu i u njenom rukovodstvu se nalazi ljudi koji nisu spremni da govore sa SNSD-om o strateškim ciljevima", rekao je Dodik.

Kada je riječ o PDP-u, Dodik je ocijenio da je rukovodstvo ove stranke pod interesom međunarodne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije