BiH

Dodik nudi Borenoviću ulazak u Savjet ministara

Dodik nudi Borenoviću ulazak u Savjet ministara
Foto: Vladimir Stojaković | Dodik nudi Borenoviću ulazak u Savjet ministara
Dejan Šajinović

BANJALUKA – Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, je na sastanku sa delagacijom PDP-a koju je predvodio predsjednik ove stranke Branislav Borenović, ponudio ministarsko mjesto Borenoviću u novom Savjetu ministara BiH, ali je Borenović tu ponudu odbio.

Međutim nije isključeno da PDP uđe kao stranka u Savjet ministara.

Borenović je rekao da će PDP o tome donijeti odluku sljedeće sedmice. Dodik je rekao da je ključno to da i u slučaju neulaska PDP-a da će stranke usaglasiti zajedno srpsku nacionalnu politiku u Sarajevu.

Dodik i Borenović su rekli da je dogovoreno formiranje komisije kako bi se poboljšao rad javnog radio-televizijskog servisa RS, a i da su usaglašeni principi o promjeni Izbornog zakona prema kojima bi došlo do transparentnijeg organizivanja izbora i većeg povjerenja u izborni rezultat.

Dogovorili su i da ne pristanu na formiranje komisija i tijela u Parlamentarnoj skupštini BiH ako ne dođe do formiranja Savjeta ministara, a Dodik je rekao da bi moglo doći do povlačenja spremnosti te stranke da se pristupi formiranju Savjeta ministara ako uskoro ne dođe do njegovog formiranja.

 Na sastanak SNSD-om došao je SDS.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

DrzavniPosao

Isto kao i u slucaju ubistva Davida Dragicevica dodik zeli da formira nekakve zajednicke komisije da im ponudi jednu ili dvije fotelje i podjeli odgovornost sa opozicijom za kriminal i propast Republike Srpske dovoljno je samo da se vidi sta se desava sa FG Birac i kako ih je razotkrio Nebojsa Vukanovic narodni poslanik iz hercegovine.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije