BiH

Dodik pisao Ivaniću: BiH da podrži Izrael i Trampa

Dodik pisao Ivaniću: BiH da podrži Izrael i Trampa
Foto: N.N. | Dodik pisao Ivaniću: BiH da podrži Izrael i američkog predsjednika

BANJALUKA - Kako ATV saznaje povodom današnjeg galasanja u Generalnoj skupštini UN o Rezoluciji koja bi odbacila odluku američkog predsjednika Donalda Trampa o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela i izmiještanja diplomatskog predstavništva iz Tel Aviva u Jerusalim, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske obratio se Mladenu Ivaniću, članu Predsjedništva iz RS pismom u kojem se traži da šef misije BiH pri UN glasa protiv predložene Rezolucije.

U pismu se između ostalog ističe:

"Cijeneći svu delikatnost više godišnjeg problema između Izraela i Palestine, a u svjetlu odluke predsjednika SAD Donalda Trampa da diplomatsko predstavništvo SAD premjesti u Jerusalim, tražim od Vas da kao član Predsjedništva iz Republike Srpske učinite sve da šef misije BiH pri UN ne podrži Rezoluciju, koja će se naći pred Generalnom skupštinom, a koja bi išla u pravcu odbacivanja odluke američkog predsjednika.

Republika Srpska i Izrael imaju prijateljske odnose, i cijenimo da bi trebalo zaustaviti bilo kakve diplomatske akcije BiH koje bi mogle da naruše to prijateljstvo. U potpunosti razumijemo složenost situacije na Bliskom istoku, i zalažemo se za mirno rješenje problema između Izraela i Palestine."

(ATV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije