BiH

Dodik poručio NATO-u: Ništa od MAP-a, mene obavezuje rezolucija Republike Srpske

Dodik poručio NATO-u: Ništa od MAP-a, mene obavezuje rezolucija Republike Srpske
Foto: N.N. | Dodik poručio NATO-u: Ništa od MAP-a, mene obavezuje rezolucija Republike Srpske

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je na večerašnjoj konferenciji za novinare da će se pridržavati rezolucije Narodne skupštine RS o vojnoj neutralnosti, te da "ništa što se tiče NATO-a s moje strane neće biti podržano".

On je ovu konferenciju za medije organizovao povodom informacije da će na sutrašnjem sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO-a biti aktiviran Akcioni plan za članstvo (MAP) za BiH.

"I sam generalni sekretar NATO-a kaže da je odluka na BiH. U tom pogledu ja ću se pridržavati rezolucije Parlamenta RS o vojnoj neutralnosti. Nažalost sva politika zapadnih država je bila po sistemu ako prođe, prođe. Danas se geopolitička situacija potpuno promijenila. Svakako i bombardovanje Srba u RS i u Srbiji je doprinijelo našem stavu", kazao je Dodik, te je dodao:

"Ne znam šta je bila namjera da se upravo sada to nešto ubrza. Da li da se iskuša BiH ili da se pokaže sva apsurdnost situacije u BiH", kazao je Dodik.

Inače, Dodik i ostali članovi Predsjedništva BiH sutra će razgovarati i sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom.

(klix)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije