BiH

Dodik poslao oštre poruke Tužilaštvu BiH i Kristijanu Šmitu

Dodik poslao oštre poruke Tužilaštvu BiH i Kristijanu Šmitu
Foto: Dražan Pozderović-Arhiva | Dodik poslao oštre poruke Tužilaštvu BiH i Kristijanu Šmitu

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će, ukoliko Tužilaštvo BiH proba da reaguje na 9. januar, proslavu Dana Republike, biti zabranjeno i njihovo djelovanje na prostoru Srpske.

Nakon nedavnih prijetnji Kristijana Šmita u slučaju obilježavanja Dana Republike, Dodik je za "Politiku" izjavio da se u Srpskoj sve radi miroljubivo u vezi sa danom kada je rođena Republika Srpska.

"On se prije neki dan hvalio kako ga policija Republike Srpske još nije uhvatila, ali treba da zna da ga pratimo i kad bude prilika biće uhapšen. Ako tužilaštvo proba da reaguje na 9. januar, zabranićemo i njihovo djelovanje na prostoru Republike Srpske", istakao je Dodik.

On je dodao da ko neće da dođe na proslavu Dana Republike "ni mi nećemo da s njim slavimo njihove praznike".

"Ko dođe, mi rado uzvratimo kao što slavimo sa Srbijom, Rusijom, Kinom", zaključio je Dodik.

Kristijan Šmit, visoki predstavnik kojeg RS ne priznaje rekao je ranije da je proslava 9. januara kao Dana Republike Srpske "jasan i direktan propust u sprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, kao i odluka visokog predstavnika", te dodao da "nepoštovanje odluka Ustavnog suda predstavlja krivično djelo prema Krivičnom zakonu BiH".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije