BiH

Dodik predložio predsjednika i članove Fiskalnog savjeta RS

Dodik predložio predsjednika i članove Fiskalnog savjeta RS
Foto: Arhiva | Dodik predložio predsjednika i članove Fiskalnog savjeta RS

BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je Milenka Krajišnika za predsjednika Fiskalnog savjeta RS.

Dodik je, nakon provedenog ponovljenog javnog konkursa, za članove tog nezavisnog organa, koji će ocjenjivati kredibilitet fiskalne politike i biti odgovoran Narodnoj skupštini RS, predložio Branka Krsmanovića i Sašu Stevanovića.

Ove osobe predložene su nakon novog konkursa, budući da je prošlogodišnji poništen, imajući u vidu da je bila pristigla samo jedna odgovarajuća prijava, odnosno jedan kandidat je ispunjavo opšte i posebne uslove.

Služba predsjednika RS je raspisala ponovljeni javni konkurs za izbor predsjednika i članova Fiskalnog savjeta RS 27. februara 2017. godine.

Nakon ponovljenog javnog konkursa postupak je provela Komisija za izbor predsjednika i članova Fiskalnog savjeta RS i dostavila rang listu pomenutih kandidata.

O njihovom izboru odlučiće Narodna skupština RS. Kandidati za članove Fiskalnog savjeta RS moraju biti državljani RS i imati zvanje master, magistra ili doktora nauka iz oblasti ekonomskih nauka.

Uslov su i objavljeni naučni radovi iz oblasti makroekonomije, mikroekonomije, fiskalne politike, javnih finansija ili računovodstva, najmanje deset godina radnog iskustva i najmanje pet godina iskustva u oblasti javnih finansija.

Ne mogu obavljati neku od javnih funkcija ili imati bilo koju vrstu povezanosti s budžetskim korisnicima i političkim partijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije