BiH

Dodik reizabran jednoglasno, ponovo predsjednik SNSD

Dodik reizabran jednoglasno, ponovo predsjednik SNSD
Foto: Srna | Dodik reizabran jednoglasno, ponovo predsjednik SNSD

DOBOJ - Milorad Dodik jednoglasno je danas reizabran za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ na sedmom Saboru stranke u Doboju.

Dodika je podržalo 937 delegata koji učestvuju u radu Sabora i biraju predsjednika stranke.

Milorad Dodik zahvalio je svim delegatima koji su mu pružili podršku, uz poruku da su mu dali snagu da se i dalje bori za Republiku Srpsku.

Dodik je istakao da pojedinci žele da smanje snagu SNSD-a, kao i da takvim osobama poručuju da je on tu da se bori za stabilnost i mir.

"Borimo se za slobodu srpskog naroda. Ustav BiH govori o pravu naroda koji žive u njoj i mi se zalažemo za to", rekao je Dodik u obraćanju pred Saborom SNSD-a nakon što je završeno glasanje.

On je ponovio da je BiH nametnuta i prisilna zajednica, kao i da će se u nekom budućem periodu možda stvoriti mogućnost predlaganja sporazuma o mirnom razlazu između Republike Srpske i Federacije BiH.

Dodik je rekao da SNSD ostaje posvećen partnerstvu sa Srbijom, Rusijom i drugim prijateljskim zemljama, te sa koalicionim partnerima u Srpskoj.

On je naglasio da poštuje druge narode, ali da ne podržava majorizaciju i da je potrebna prisutnost svijesti svih naroda.

Dodik je u izvještaju, koji je prije glasanja podnio pred Saborom, poručio da stabilne republičke institucije i imovina Srpske nikada nisu upitne, kao i da se SNSD godinama zalaže za ova pitanja.

Dodik je rekao da je SNSD zajedno sa svojim koalicionim partnerima uvijek obraćao pažnju na sve kategorije stanovništva u Srpskoj.

On je istakao da se Ustavni sud BiH pretvorio u egzekutora koji želi da eliminiše Republiku Srpsku i on je antiustavan, te kao takav gazi BiH, čiji Ustav bi morao da brani.

Sabor SNSD-a izabrao je i novi Glavni odbor stranke koji broji 410 članova.

Na Saboru je jednoglasno usvojen i Statut stranke koji sadrži određene novine kada je riječ o organizaciji i jačanju povjerenja članstva u partiju i njena opredjeljenja. Reizborom predsjednika SNSD-a Milorada Dodika na ovu funkciju završen je sedmi Sabor SNSD-a.

Saboru SNSD-a u Doboju prisustvovalo je više od 2.000 gostiju, simpatizera stranke i drugih visokih zvanica iz Srpske, BiH, Srbije, Rusije, Mađarske, Rumunije, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije