BiH

Dodik sa Kalabuhovim: Još čvršći odnosi Rusije i Srpske

Dodik sa Kalabuhovim: Još čvršći odnosi Rusije i Srpske
Foto: Kabinet predsjednika RS | Dodik sa Kalabuhovim: Još čvršći odnosi Rusije i Srpske

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske razgovarao je u Banjaluci sa Igorom Kalabuhovom, ambasadorom Ruske Federacije u BiH o svim važnim političkim pitanjima za Srpsku i protekloj posjeti Ruskoj Federaciji.

Dodik je informisao ruskog diplomatu da je odlazak u zvaničnu Moskvu bio izuzetno uspješan i da je Republika Srpska na taj način učvrstila prijateljski odnos sa Ruskom Federacijom. 

On je podsjetio Kalaguhova da je na sastanku sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom bilo govora o svim važnim pitanjima, te da je predsjednik Rusije izrazio apsolutnu opredijeljenost za podršku Republici Srpskoj, kao i da Srpska na političkoj sceni neće ostati sama. 

Dodik je još jednom ponovio da Srpska ostaje principijelna u stavu da nema uvođenja sankcija Rusiji i da na tom fonu mora poštovati njena ustavna pozicija.

Tokom sastanka konstatovano je da je prioritet sačuvati mir i stabilnost, očuvati Dejtonski sporazum, te da je ravnopravan dijalog svih strana, bez nametanja odluka, jedini način napretka u BiH.

Nakon sastanka, Dodik i Kalabuhov posjetili su rusko-srpski hram koji je u izgradnji, kao i duhovno kulturni-centar u sklopu njega, a koji se gradi u čast porodice Romanov. 

Podsjetimo, temelji hrama su osveštani 2018. godine, a kao prototip budućeg hrama izabran je nekadašnji Hram Čuda arhangela Mihaila, sagrađen 1358. godine, koji se nalazio u Kremlju i porušen je nakon Oktobarske revolucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije