BiH

Dodik sa delegacijom Evropskog savjeta o 'prekrajanju' Dejtonskog sporazuma

Dodik sa delegacijom Evropskog savjeta o 'prekrajanju' Dejtonskog sporazuma
Foto: Ilustracija | Dodik sa delegacijom Evropskog savjeta o 'prekrajanju' Dejtonskog sporazuma

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik informisao je kopredsjedavajućeg Odbora Evropskog savjeta za spoljne poslove Karla Bilta da je Republika Srpska čvrsto opredijeljena za proces evropskih integracija i da je sve obaveze u tom procesu do sada uspješno završila.

Dodik je tokom sastanka u Banjaluci sa delegacijom Evropskog savjeta za spoljne poslove, koju je predvodio Bilt, izrazio očekivanje da će dogovoreni mehanizam koordinacije profunkcionisati u najskorije vrijeme, što bi ubrzalo i aktivnosti u vezi sa ispunjavanjem upitnika. 

On je istakao da za tako nešto odgovornost moraju preuzeti svi nivoi vlasti u skladu sa Ustavom, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske. 

Jedna od tema sastanka bila je i intervencionizam visokih predstavnika i antidejtonsko prekrajanje tog međunarodnog sporazuma. 

Dodik je rekao da će Republika Srpska učiniti sve da vrati svoje nadležnosti utvrđene Dejtonskim sporazumom. 

Kao prioritete na unutrašnjem planu, Dodik je naveo očuvanje mira i stabilnosti, kao i oživljavanje Reformske agende koja je, praktično, jedan od uslova u približavanju BiH ka EU. 

Predsjednik Srpske upoznao je delegaciju Evropskog savjeta za spoljne poslove i sa ekonomskom i finansijskom situacijom u Republici Srpskoj. 

Uticaj eksternih faktora na procese u BiH, očekivanja od evropskih integracija, očekivanja od predstojećih izbora, samo su neka od pitanja za koje su učesnici pokazali interesovanje, navodi se u saopštenju. 

Najviše pažnje tokom sastanka posvećeno je procesu evropskih integracija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije