BiH

Dodik se sam sastao sa Lavrovom

Dodik se sam sastao sa Lavrovom
Foto: Nedžad Uglješa | Dodik se sam sastao sa Lavrovom

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas se sam sastao sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim, nakon što su druga dva člana Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović odbili da prisustvuju sastanku.

Dodik je poželio dobrodošlicu ministru spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu i zahvalio na posjeti BiH koja je između ostalog, došla u vrijeme obilježavanja 25 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Tokom susreta naglašeno je da BiH i Ruska Federacije imaju dobre i stabilne političke odnose i bilateralnu suradnju, bez otvorenih pitanja, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

"Izražena je nada da će se bilateralna saradnja nastaviti razvijati na obostranu korist. Ruska Federacija je jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera BiH, te je istaknut zajednički interes za dodatno jačanje ekonomske saradnje", navodi se u saopštenju.

Ministar Lavrov zahvalio je predsjedavajućem Dodiku na dobrodošlici te naglasio podršku Ruske Federacije miru i stabilnosti u BiH.

Sagovornici su razgovarali i o pojačanom prilivu migranata u BiH, koji predstavljaju sigurnosni i socijalni problem. Zajednički je ocijenjeno da je potrebno intenzivnije raditi na pronalaženju rješenja za problem migrantske krize.

Lavrov je juče stigao u BiH i odmah nakon dolaska sastao se sa delegacijom Republike Srpske u sjedištu Vlade RS u Istočnom Sarajevu. Nakon toga, Lavrov je održao sastanak i sa Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH.

Komšić i Džaferović su netom prije današnjeg zakazanog sastanka u Predsjedništvu BiH odbili da prisustvuju istom, jer kako kažu, tokom jučerašnjeg susreta u Istočnom Sarajevu nisu bila istaknuta državna obilježja BiH.

Hrvatski i bošnjački članovi Predsjedništva BiH održali su danas konferenciju za novinare gdje su obrazložili svoje stavove o nedolasku na sastanak sa ruskim ministrom. Više o tome čitajte ovdje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije