BiH

Dodik traži izvinjenje od Izetbegovića

Dodik traži izvinjenje od Izetbegovića
Foto: Prentscreen/RTRS | Dodik traži izvinjenje od Izetbegovića

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta ove stranke pozvao je Bakira Izetbegovića, lidera SDA da se izvini za to što je rekao da su Srbi loš narod.

"Iskreno se nadam da se Izetbvegović kaje zbog svoje rasističke izjave i da su mu njegovi najbliži saradnici rekli da mu to nije dobra izajva. Ja se samo nadam. Moje mišljenje je da ovo nije samo usamljena izjava i da mnogi tako misle oko njega", rekao je Dodik.

On je rekao da ukoliko se Izetbegović izvini da će mu Srbi možda i oprostiti ali da nije ništa neobično ni čudno što on misli tako o Srbima.

"Mi smo to znali i od ranije ali je dobro da su to sad svi čuli. Potšujem sve narode i istinski mi je žao da Izetbegović ima takav stav. Izetbegović je tom izjavom napustio teren političke borbe i upustio se na teren borbe protiv Srba", rekao je Dodik podsjećajući da su takvu borbu na ovim prostorima vodili nacisti.

Dodik: Nastavićemo da vodimo politiku koju su građani potvrdili na izborima

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su na posljednjim lokalnim izborima Republika Srpska i građani potvrdili politiku koju je ta stranka vodila u prošlosti i na samim izborima i da će nastaviti da sprovodi tu politiku.

Dodik je poslije sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a u Banjaluci rekao novinarima da je SNSD ubjedljivo pobijedio na lokalnim izborima sa rekordnim brojem osvojenih načelničkih i odborničkih pozicija.

On je naveo da su u SNSD-i zahvalni građanima što su prepoznali borbu te stranke za razvoj i opstanak Republike Srpske koji bi mnogi da dovedu u pitanje.

"Povjerenje koje smo dobili od građana širom Republike Srpske kroz 43 izabrana načelnika i ogroman povećani broj odbornika, kroz činjenicu da je broj ljudi koji su glasali za SNSD povećan za 12 000 u odnosu na opšte izbore od samo prije dvije godine i činjenicu da to znači povećanje od oko šest odsto broja koji glasa za SNSD, govori o tome da građani imaju povjerenje u politiku koju vodimo", rekao je Dodik. (Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije