BiH

Dodik uručio 100.000 evra za obnovu Saborne crkve u Zagrebu

Dodik uručio 100.000 evra za obnovu Saborne crkve u Zagrebu
Foto: Srna | Dodik uručio 100.000 evra za obnovu Saborne crkve u Zagrebu

ZAGREB - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zvaničnu posjetu Zagrebu započeo je sastankom sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Tokom susreta sa vladikom Porfirijem, srpski član Predsjedništva BiH uručio je donaciju Vlade Republike Srpske u iznosu od 100.000 evra za obnovu Saborne crkve Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu koja je oštećena u zemljotresu.

U nastavku posjete Zagrebu, Dodik će se sastati sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

Sastanak Dodika sa Milanovićem predviđen je u 16.00 časova, a sa Plenkovićem u 17.30.

"Konstitutivnost naroda u BiH se ne poštuje"

Dodik je nakon sastanka s mitropolitom Porfirijem rekao da će danas sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade te zemlje Andrejem Plenkovićem razgovarati o nepovoljnom djelovanju visokih predstavnika u BiH i nepoštovanju Dejtonskog sporazuma.

"Konstitutivnost se ne poštuje. To se najbolje vidi iz toga što se hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić sve ovo vrijeme ne bavi nijednim pitanjem i problemom koji se odnosi na Hrvate", rekao je Dodik, koji se na početku zvanične posjete Zagrebu sastao sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Dodik je istakao da je posjeta Zagrebu zvanična, a da ni bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću, niti Komšiću "niko ne brani da idu bilo gdje".

Mitropolit Porfirije je na sastanku sa Dodikom rekao da je važno jedinstvo, te dodao da ovo nije posjeta nekog stranca, nego nekoga ko je blizak, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije