BiH

Dodik uručio medalju zasluga za narod porodici dobrovoljca Gorana Nikolića

Dodik uručio medalju zasluga za narod porodici dobrovoljca Gorana Nikolića
Foto: Srna | Dodik uručio medalju zasluga za narod porodici dobrovoljca Gorana Nikolića

Srpski član Predsjedništva BiH Milora Dodik uručio je danas u Skoplju Medalju zasluga za narod porodici 22-godišnjeg Gorana Nikolića iz Kumanova, dobrovoljca i pripadnika Prvog bataljona Vojne policije Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske koji je poginuo polovinom avgusta 1993. godine na Putnikovom brdu kod Doboja.

Dodik je naglasio da je prošlo 27 godina od pogibije velikog junaka i borca Gorana Nikolića i poručio da Republika Srpska nikada neće zaboraviti njegovu žrtvu koju je dao da bi mi danas živjeli u slobodi.

“Goran je bio hrabar mladić koji je sa svojim saborcima učestvovao u brojnim bitkama za odbranu Republike Srpske. Ono što je posebno veliki podvig i hrabrost tada 22-godišnjeg mladića jeste njegovo učešće u jednoj od najznačajnijih akcija kao što je "Proboj koridora" ili bitka "Koridor života" jer ona to i jeste bila i jeste značila život”, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da je sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem razgovarao da jedna od ulica u ovom gradu dobije ime po Goranu Nikoliću, što je odmah i prihvaćeno, te očekuje da već na prvoj narednoj sjednici Skupštine grada ova ideja bude i realizovana.

Slađana Antić, sestra pokojnog Gorana, zahvalila je srpskom članu Predsjedništva BiH i svima u Republici Srpskoj što nisu zaboravili njenog brata koji je dao život za Srpsku i slobodu svih njenih stanovnika, te da su još jaka sjećanja na njega i njegovu hrabrost.

Ona je u ime porodice Nikolić izrazila posebnu zahvalnost zbog činjenice da će jedna od ulica u Doboju nostiti ime njihovog sina i brata.

Uručenju Medalje zasluga za narod prisustvovali su roditelji Gorana Nikolića i sestre Slađana, Svetlana i Frosina.

Saborci Gorana Nikolića, pripadnici Prvog bataljona Vojne policije Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske, večeras u Skoplju uručili su Dodiku monografiju o ratnom putu ovog bataljona.

Na osnovu Ustava Republike Srpske, Zakona o odlikovanjima i priznanjima i Statuta ordena i medalja Republike Srpske predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posthumno je odlikovala Medaljom zasluga za narod Gorana /Zoran/ Nikolića iz Kumanova za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije