BiH

Pratite nas na Google news

Dodik: U subotu sjednica NS RS, uvodimo vanredno stanje

Dodik: U subotu sjednica NS RS, uvodimo vanredno stanje
Foto: N.N. | Dodik:
Uroš Vukić

BANJALUKA - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da će u subotu biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti uvedeno vanredno stanje.

Dodik je rekao da je Republika Srpska među prvima u okruženju na vrijeme počela sa provođenjem mjera, ali da se epidemija i dalje širi.

"Mislim da ljudi još nisu shvatili situaciju. Mi ćemo u subotu imati sjednicu parlamenta i uvesti vanredno stanje", rekao je Dodik.

Takođe, naglasio je da mjere koje je Republika Srpska uvela mogu da daju rezultat, ali ako ih svi poštuju, te da će svi oni koji dođu morati biti u karantinu.

"Osnovna stvar je sada da jurimo one koji su imali kontakt sa zaraženima i da ih testiramo", naveo je Dodik.

Istakao je da će svi kod kojih je utvrđena infekcija biti mješteni na posebne prostore, upravo zbog neodgovornih pojedinaca, ali da je potrebna još veća podrška stanovništva.

Rekao je i da imaju spjeha u nabavci respiratora i da je u cijelom svijetu jejurnjava za njima, odnosno da danonoćno rade da stignu sve što mogu da ne učine nijedan propust.

"Mislimo da FBiH kasni s tim i da će nam predstavljati potencijalno mjesto širenja epidemije i vidjećemo koje ćemo mjere pokretati u tom smjeru. Dok smo mi uvodili mjere oni su spavali na početku", rekao je Dodik.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije