BiH

Dodik: Presuda generalu Ratku Mladiću nema veze s pravdom

Dodik: Presuda generalu Ratku Mladiću nema veze s pravdom
Foto: Srna | Dodik: Presuda generalu Ratku Mladiću nema veze s pravdom
Dejan Šajinović Dejan Šajinović

BANJALUKA - Presuda generalu Ratku Mladiću nema veze s pravdom, a ovakve vrsta presuda ne doprinosi pomirenju naroda, rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

On je rekao da je i prema sarajevskim podacima u ratu stradalo 96.000 ljudi od čega su trećina Srbi, a samo dva odsto su presude za zločine nad Srbima. 

"Kakva je ovo pravda kada ovo suđenje sa slobode gledaju Naser Orić, Ante Gotovina, Atif Dudaković i drugi mnogi koji počinili zločine nad Srbima, a oni su danas zaštićeni mehanizmom međunarodne nepravde", rekao je Dodik i dodao da ga niko ne može ubijediti da Naser Orić nije odgovoran za zločine nad Srbima i da pravda nije uspostavljena.

"Urušeno je povjerenje u međunarodnu pravdu jer je očekivanje mnogih bilo da će međunarodna pravda biti objektivna i da će se zaista kazniti oni koji su počinili zločine", rekao je Dodik, i dodao da je jedina dobra stvar da se ovom presudom konačno zatvara Haški tribunal.

Dodik je izrazio saučešće svim žrtvama u ratu i dodao da mu je žao što se jedan ovakac tragičan događaj desio u regionu.

Dodik je rekao da RS treba da odbaci ovu nepravdu i da treba da se nastavi boriti da RS bude slobodna.

Milorad Dodik, koji je i lider SNSD-a u svom kabinetu je pratio izricanje drugostepene presude nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije