BiH

Dodiku prijećeno smrću zbog zastave Srpske u Predsjedništvu BiH

Dodiku prijećeno smrću zbog zastave Srpske u Predsjedništvu BiH
Foto: Twitter/SNSD | Dodiku prijećeno smrću zbog zastave Srpske u Predsjedništvu BiH

BANJALUKA - Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, i članovima njegovog kabineta nepoznati muškarac telefonom je prijetio smrću, potvrdio je izvor "Nezavisnih".

Kako potvrđuje naš sagovornik, prijetnje su upućene zbog postavljanja zastave Republike Srpske u Dodikovom kabinetu.

"Sa njemačkog broja, juče popodne, stigao je taj poziv. Muškarac koji je zvao prijetio je svima u Dodikovom kabinetu da će ih, kako je naveo, sve zapaliti", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Zastava Republike Srpske vraćena je juče ujutru pred kabinet Milorada Dodika.

Prvi put je u petak postavljena pred kabinetom, ali je uveče uklonjena na zahtjev kabineta bošnjačkog člana Šefika Džaferovića.

Dodik je izjavio nakon toga da je noćno uklanjanje zastave Republike Srpske ispred njegovog kabineta u zgradi Predsjedništva nedopustivo i skanadalozno i očigledno predstavlja pokušaj Šefika Džaferovića i Željka Komšića da mu pošalju poruku da tamo nema mjesta za Srbe.

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika potvrđeno je da je juče upućena telefonska prijetnja smrću Dodiku i članovima kabineta.

"O pretnji su obavještene nadležne službe. Preduzimaju se mjere i radnje iz njihove nadležnosti, s ciljem otkrivanja počinioca i utvrđivanja elemenata ovog krivičnog djela", navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije