BiH

Dogovor o zajedničkom nastupu SDP-a, DF-a i Naše stranke

Dogovor o zajedničkom nastupu SDP-a, DF-a i Naše stranke
Foto: Fena | Dogovor o zajedničkom nastupu SDP-a, DF-a i Naše stranke

SARAJEVO - Predsjednici SDP BiH Nermin Nikšić, DF Željko Komšić i Naše stranke Predrag Kojović dogovorili su danas u Sarajevu da će u procesu formiranja vlasti nastupati kao jedinstven bosanskohercegovački blok.

Nikšić i Kojović najavili su da će se o prijedlogu zajedničkog nastupa vjerovatno izjašnjavati i organi ovih stranaka.

U izjavi medijima oni su naveli da su postigli visok stepen saglasnosti kada je riječ o primjeni rezultata opštih izbora.

Prema Nikšićevim riječima, to znači da od ovog trenutka 32 poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i deset poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH čine jedan blok i nastupaju kao jedinstvena snaga.

Najavili su da će se zalagati da snagom argumenata i ovih poslanika nametnu programsku priču donošenja zakona koji su u interesu građana BiH i koji su važni za dalje kretanje BiH na evroatlantskom putu.

Nikšić je ponovio da ove stranke trentuno ne namjeravaju razgovarati ni sa predstavnicima SDA, niti HDZ, koje su pozvali da pokušaju kao pobjednici izbora da formiraju vlast.

"Imali smo otvoren, direktan razgovor o svim problematičnim pitanjima, kampanju smo imali i ostavili iza nas i odlučni smo da idemo zajedno u razgovore na višim nivoima vlasti. Nije nam od presudnog značaja da budemo pozicija, ali smo svjesni snage koju ovako udruženi imamo", rekao je Kojović.

Za formiranje Doma naroda federalnog parlamenta, Kojović je istakao da je to problem onih koji sebe smatraju pobjednicima ovih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije