BiH

Dogovorena kontakt tačka u vezi sa izgradnjom puta Foča-Šćepan Polje

Dogovorena kontakt tačka u vezi sa izgradnjom puta Foča-Šćepan Polje
Foto: Srna | Dogovorena kontakt tačka u vezi sa izgradnjom puta Foča-Šćepan Polje

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je danas, u vezi sa izgradnjom puta od Foče do Šćepan Polja, da je kontakt tačka za izgradnju mosta u Šćepan Polju i graničnog prelaza u principu dogovorena, ali da nije ozvaničena.

"Kontakt tačka je tri kilometra izvan postojećeg graničnog prelaza u Šćepan Polju (između BiH i Crne Gore)", rekao je Trninić i dodao da je zbog toga Vladi Crne Gore upućeno pismo, kao urgencija da se ubrza taj proces.

On je naveo da će se u vezi sa izgradnjom puta od Foče do Šćepan Polja uskoro sastati sa predstavnicima Ministarstva transporta i komunikacija BiH kako bi se ubrzao ovaj proces, dodajući da se pregovara i o dobijanju sredstava za izradu neophodne tehničke dokumentaciju za navedenu saobraćajnicu.

Trninić je, tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Nacrtu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, dodao i da je u toku izrada generalnog projekta u vezi sa brzim putem od Bijeljine, preko Zvornika, Milića i Romanije, do veze sa rutom tri, odnosno brzim putem od Istočnog Sarajeva, preko Pala, Sokoca, Rogatice i Višegrada, do granice sa Srbijom.

"To govori da istok Srpske, kako tvrde pojedini opozicioni poslanici, nije zapostavljen. Evropska komisija je odobrila sredstva za projektovanje i izradu tehničke dokumentacije za ovu rutu", poručio je Trninić.

On je dodao da se na istoku Srpske već realizuju mnogi milionski poslovi u oblasti saobraćajne infrastrukture.

Trninić je naveo da treba riješiti još neke dileme u vezi sa finansiranjem gradnje mosta u Gradišci, kako bi što prije počeli radovi na tom važnom projektu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije