BiH

Dom naroda usvojio zakon o akcizama

Dom naroda usvojio zakon o akcizama
Foto: N.N. | Dom naroda usvoji zakon o akcizama

SARAJEVO - Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas su u oba čitanja usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH.

Martin Raguž (HDZ1990) kazao je  da je ovo peti pokušaj da se ovaj zkaon usvoji, te da će ova stranka ovaj put podržati ovaj zakon, obzirom da su se svi obavezali potpisavši reforsku agendu.

"Nadam se da će konačno ovim krenuti napredak u BiH, posebno kada je u pitanju izgradnja putne infrastrukture. Tražićemo svaki mjesec  izvještaj o tome šta se uradilo", rekao je Raguž.

Protiv Prijedloga bio je jedino delegat Mario Kramatić (HSS).

Halid Genjac (SDA), šef Kluba bošnjaka u ovom domu  predložio je  da Dom naroda BiH dostavi prijedlog Predstanvičkom domu BiH da navedeni zakon, kao prijedlog Doma naroda razmatra po  hitnom postupku, prema članu 103 Poslovnika Doma naroda BiH, što su delegati  i prihvatili.

Objasnio je da je usvajanjem ovog zakona u Domu naroda BiH, moguće da ovaj dom uputi ovaj priejdlog u drugi dom po hitnom postupku.

Mario Karamatić, delegat konstatovao je u toku rasprave da je čuo mnogo toga o ovom zakonu, pa i povećanje nataliteta.

"Kakvu poruku šaljete narodu u BiH, možete se da ne kažem šta....usvajanjem ovog zakona", rekao je Karamatić.

Kako je ranije najvljeno, zakon će u Predstavnički dom bii upućen po hitnom postupku, bez komisijskih faza, a već ranije je iz kolegija Predstavničkog doma najavljeno ukoliko danas Dom naroda uputi ovaj set zakona po hitnoj proceduri isti će se već 15. decembra naći na dnevnom redu ovog doma.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije