BiH

Dragičević: Javno tvrdim da je moj sin mučen i ubijen

Dragičević: Javno tvrdim da je moj sin mučen i ubijen
Foto: Vladimir Stojaković | Dragičević: Javno tvrdim da je moj sin mučen i ubijen

BANJALUKA - Javno tvrdim da je moj sin mučen i brutalno ubijen, rekao je Davor Dragičević, otac nastradalog Davida Dragičevića, tokom obraćanja na posebnoj sjednici u Narodnoj skupštini RS.

"Zahvaljujem se što ste mi omogućili da se ovdje borim za pravdu za monstruozno ubistvo mog sina Davida Dragičevića. Mene lično neka slobodno hapse Dragan Lukač, Darko Ćulum, Darko Ilić, ali da ne pomišljaju da diraju nekog od moje porodice ili nekog od članova grupe 'Pravda za Davida'", rekao je Dragičević u uvodu svog izlaganaj.

On je rekao da nije član nijedne partije, i da neće biti.

"Javno tvrdim da je moj sin mučen i ubijen. Ovo tvrdim sa svim dokazima i saznanjima koje sam prikupio. Evo stravične istine s kojom smo se majka Suzana i ja morali suočiti. Nadam se da više nikad nijedan roditelj neće izgubiti svoje dijete", rekao je Dragičević.

On je jasno naglasio gdje je njegov sin bio kobne noći.

"David je 18. marta u bio u centru grada, te je pred očima mnogobrojnih svjedoka i kamera koje pokrivaju centar, otet od strane krimanalaca koji su ovaj zločin unaprijed pripremali. Na to ukazuje snimak ispred platoa Boske. Otmičari u 2:40 sati gase telefon. Taj dokaz smo mi prikupili, MUP RS je naše dokaze zloupotrijebio", kazao je Dragičević.

Rekao je da je njegov sin pretučen na parkingu Metalske škole, te da je to tek bio početak njegove agonije.

"Prema svjedočenjima očevidaca, moguće je da je prvo brutalno pretučen od strane 15-20 osoba, odvučen sa parkinga Metalske škole, ali to tek treba istražiiti. Da li je policija tu izvršila uviđaj, zašto nije, nemoguće je da 15-20 osoba premlati nekog i da tu ne ostane nikakav trag krvi. To je tek početak višednevne agonije mog sina. Danima je mučen, postaje niz dokaza, o tome svjedoče teške zaživotne povrede", istakao je Dragičević tokom svog obraćanja.

Iznio je i detalje Davidovih povreda, te naveo da su u njegovog sina unošena narkotička sredstva, dodajući da snimak ispred "Boske" pokazuje da u to vrijeme nije pod uticajem opijata

"David Dragičević je brutalno ubijen, mom djetetu je izbijena vilica, nema nijednog dijela tijela na kojem nije udaran. Kad proanaliziramo toksikološki nalaz, u kojem se navodi da su u Davidovom tijelu pronođena narkotička sredstva, otmičari su mu davali ta sredstva da što više bude svjestan, da njegova agonija bude što duža. Moj David nije bio ni pod kakvim uticajem narkotika niti opijata. Otkud LSD u Banjaluci?", upitao je Dragičević

Rekao je da je njegov David na skupovima tražio pravdu za druge smrtno stradale mladiće i na kraju, kako je rekao, i sam je postao žrtva.

"Znam glavne saučesnike, to su na prvom mjestu Dragan Lukač, Darko Ćulum, Darko Ilić, tužilac Dalibor Vrećo. Oni su izvršili nezakonitosti. Nikad u sudskoj praksi takva konferencija za medije nije održana. Tvrdili su da se moje dijete utopilo, da je u pitanju zadesna smrt, bez elemanata krivičnog djela, a odlično su znali za povrede, za desetine velikih hematoma, a naročito na glavi. Da li ima krivičnog djela – ima. Nisu čekali da to kaže tužilaštvo koje je jedino nadležno za kvalifikovanje krivičnog djela", naglasio je Davor Dragičević.

Pozvao je sve nadležne da dokažu da je David bio narkoman i lopov.

"Dokažite to. Ako dokažete odmah idem na Trg da se ubijem. David nije počinio tu krađu i pitam kako je moguće da su kod njega nađeni ti predmeti. Jataci su bili u mojoj kući i sve podmetnuli. David Dragičević je spušten u Crkvenu. Tražim samo istinu i pravdu, ko je sve umiješan u ubistvio Davida Dragičevića", rekao je Davidov otac.

Upitao je sve prisutne za koji novac bi prikrili ubistvo.

"Pitam, za koji novac ili drugu korist bi svako od vas pristao ovako pomagati zataškavanje. Da li bi iko od vas rizikovao karijeru. Koliko je svaki od vas pojedničano doprinio ovom zločinu. Ubili ste mi dušu, moje dijete, zatrli ste mi sjeme moje, ugasili ste mi slavsku svijeću", istakao je Dragičević.

Na kraju sviog izlaganja, Dragičević je pozvao poslanike da se izjasne povodom ovog slučaja, odnosno da kažu da li je bilo samoubistvo ili ubistvo, i da daju rok Tužilaštvu da se predmet privrede kraju, da može otići na Davidov grob.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije