BiH

Pratite nas na Google news

Draško Aćimović kandidat DNS-a za ministra u Savjetu ministara BiH

Draško Aćimović kandidat DNS-a za ministra u Savjetu ministara BiH
Foto: N.N. | Draško Aćimović kandidat DNS za ministra u Savjetu ministara BiH
Dejan Šajinović

BANJALUKA - Draško Aćimović, dugogodišnji diplomata, predložen je od strane Predsjedništva DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH kao nestranačka ličnost, potvrđeno je "Nezavisnim".

Kako je rekao Aćimović, ukoliko ovaj prijedlog bude potvrđen, naglasio je da će njegov plan i program biti usklađen s Zoranom Tegeltijom, predsjedavajućim novog Savjeta ministara.

"Mislim da ima jako puno stvari koje možemo dobro uraditi za BiH. Imamo veliku priliku i mislim da imamo i ogromne mogućnosti da uradimo nešto za građane. Na nama je da se to iskoristi", rekao je on koji je jedno izvjesno vrijeme bio i član SDP-a.

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza je danas održalo 24. redovnu sjednicu, na kojoj je odlučeno da Demokratski narodni savez predloži kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH. Kako je pojašnjeno iz DNS-a, kandidat je Draško Aćimović iz reda Ostalih.

Draško Aćimović rođen je 1965. godine, u Banjaluci, školovao se u Austriji, Bugarskoj i Ukrajini. Doktor je ekonomskih nauka, izjašnjava se kao Italijan. 

Predsjedništvo DNS-a danas je donijelo odluku i o imenovanju Povjereništva za formiranje OO DNS Milići, kao i odluku o raspuštanju OO DNS Gacko.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije