BiH

Drinić: Neka pitanja imaju odjeka, počinje isplata boračkim kategorijama

Drinić: Neka pitanja imaju odjeka, počinje isplata boračkim kategorijama
Foto: Ustupljena fotografija | Drinić: Neka pitanja imaju odjeka, počinje isplata boračkim kategorijama

BANJALUKA - Porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u decembru počinje isplata bespovratnih novčanih sredstava za rekonstrukciju stambenih objekata, u iznosu do 8.000 KM, koje čekaju od 2019. godine, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Drinić nadležnima je postavio pitanje na sjednici Narodne skupštine 26. septembra zašto nije ispunjeno obećanje od prije pet godina. Odgovor koji je dobio bio je da nema novca.

"Izgleda da moj rad kao narodnog poslanika nije bio uzaludan i da neka pitanja imaju odjeka. Poslije mojih primjedbi, očito je, da su u Vladi Republike Srpske razmislili i odlučili da nađu način i isplate sredstva porodicama poginulih i RVI u decembru. To je za pohvalu. Kao što ću uvijek kritikovati ono što je loše za narod, tako ću i da pohvalim ono što je dobro, ko god to uradi",  istakao je Drinić.

Zahvalio je medijima koji su prenijeli poslaničko pitanje i podržali borbu za isplatu sredstava porodicama poginulih boraca i RVI.

"Ne smijemo zaboraviti najhrabrije sinove Republike Srpske, one koji su žrtvovali svoje živote za našu slobodu i Republiku Srpsku koju danas imamo", kaže Drinić.

U Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite rekli su da je za isplatu bespovratnih novčanih sredstava za rekonstrukciju stambenih objekata porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida izdvojeno 500 hiljada maraka, te da će u prvoj fazi biti obuhvaćeno 18 opština.

Iz Vlade Republike Srpske naveli su da su sredstva u kratkom roku obezbijeđena u saradnji sa Ministarstvom finansija i uštedama u radu Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite.

Tako će napokon biti ispunjeno obećanje staro gotovo pola decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije