BiH

Dunović: Apsurd da Puzigaća stopira zakon koji bi rješio popunjavanje Kluba Srba

Dunović: Apsurd da Puzigaća stopira zakon koji bi rješio popunjavanje Kluba Srba
Foto: N.N. | Dunović: Apsurd da Puzigaća stopira zakon koji bi rješio popunjavanje Kluba Srba

SARAJEVO - Milan Dunović, potpredsjednik FBiH, kazao je danas novinarima da je iz medija čuo da je Drago Puzigaća, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda FBiH, potpisao da je Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i mandatima u Federaciji destruktivan po vitalne i nacionalne interese Hrvata.

Dunović je rekao da, ako je to istina, onda zakon ide na glasanje i ako ne bude imao dvotrećinsku većinu u svakom klubu, onda pada.

Ističe da je ovo apsurd jer Drago Puzigaća, član SNSD-a koji se zalaže za prava Srba u FBiH, stopira zakon koji bi rješio popunjavanje Kluba  Srba u Domu naroda FBiH.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH podržao je 20. juna, na sjednici kojoj nisu prisustvovali poslanici Kluba HDZ-HNS, Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata federalnog Parlamenta.

Zakon o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH predložili su po hitnom postupku poslanički klubovi SDA, SBB-a, DF-a, SDP-a i delegat u Domu naroda Predrag Kojović.

Riječ je o zakonskom prijedlogu koji rješava problem primjene izbornih rezultata nakon oktobarskih izbora, a koji je nastao kao rezultat nesprovođenja odluke Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Lubića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije