BiH

Džaferović: Preispitati procedure za nabavku hrane za pripadnike Oružanih snaga

Džaferović: Preispitati procedure za nabavku hrane za pripadnike Oružanih snaga
Foto: N.N. | Džaferović: Preispitati procedure za nabavku hrane za pripadnike Oružanih snaga
Srna

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović zatražio je od Ministarstva odbrane BiH da preispita sve procedure za nabavku hrane za pripadnike Oružanih snaga BiH i da preduzme neophodne mjere da se prilikom nabavke više ne bi ponovili propusti, kao što je utvrđeno postojanje svinjskog proteina.

Džaferović od ministra odbrane BiH Marine Pendeš zahtijeva da se hitno utvrdi odgovornost svih učesnika ovog, kako je rekao, nedopustivog propusta i da se odgovorni najoštrije sankcionišu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

"Zahtijevam da me zvanično obavijestite o svim preduzetim aktivnostima i izrečenim sankcijama prema odgovornim licima", navodi se u dopisu koje je Džaferović uputio ministru odbrane.

Ministarstvo odbrane BiH juče je saopštilo da je internom istragom utvrđeno da su dva dobavljača sa kojima je Ministarstvo odbrane BiH sklopilo ugovore o snabdijevanju konzerviranih obroka sa junećim mesom, te pite sa mesom, izvršili isporuku dijela predmetnih artikala ishrane, u kojima se, a na osnovu laboratorijskih analiza nadležnih zavoda, pored deklarisanih sastojaka, utvrdilo i postojanje svinjskog proteina.

Navedeno je da je ova isporuka hrane izvršena suprotno ugovorima i deklaracijama na proizvodima i da su predmetni artikli distribuirani i pripadnicima Oružanih snaga BiH muslimanima, čime su prekršene odredbe Pravilnika o ishrani u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije