BiH

Džaferović: U BiH ne postoji dovoljno koordinacije

Džaferović: U BiH ne postoji dovoljno koordinacije
Foto: Fena | Džaferović: U BiH ne postoji dovoljno koordinacije

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas u Sarajevu da je osnovni zaključak Predsjedništva da ne postoji dovoljno koordinacije unutar BiH oko sprovođenja mjera borbe protiv epidimije virusa korona.

Džaferović je nakon sjednice Predsjedništva novinarima rekao da je Savjetu ministara naloženo da zajedno s vlastime Republike Srpske, Federacije BiH (FBiH) i Brčko distrikta odredi konzistentne i harmonizovane mjere na području cijele BiH.

"Nije ljudi moguće da na Dobrinji (međuentitetska linija), zbog policijskog časa jedna porodica bude na balkonu, a druga da šeta ulicom. Život zahtijeva od političara, bez obzira na stavove, da se ponašaju normalno i logično, te očekujem od Savjeta ministara da će to biti urađeno", naveo je Džaferović.

On je istakao da je u saradnji s predstavnicima zemalja Kvinte, sa kojima su danas članovi Predsjedništva imali sastanak, odlučeno da se pokrenu reformski procesi i krene sa realizacijom 14 prioriteta iz mišljenja Evropske komisije.

"Da bismo to uradili nama trebaju funkcionalne institucije i odlučili smo formirati jednu radnu političku grupu koja će raditi na procesima unutar BiH, te da stvari od šireg konsenzusa idu naprijed", zaključio je Džaferović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije