BiH

Džaferović s ambasadorima: Rješenja moraju biti plod dijaloga

Džaferović s ambasadorima: Rješenja moraju biti plod dijaloga
Foto: N.N. | Džaferović i Komšićev kabinet s ambasadorima: Rješenja moraju biti plod dijaloga

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da sva rješenja u BiH moraju biti plod dijaloga, isključivo u okviru Ustava BiH i evropskih standarda, a ne pokušaja dominacije ili ultimativnog nametanja bilo čije politike.

Džaferović i članovi kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva Željka Komšića danas su u Sarajevu razgovarali sa ambasadorima zemalja članica Kvinte i šefom Delegacije EU u BiH Johanom Zatlerom o sprovođenju nedavne odluke Ustavnog suda BiH.

"Tema razgovora bila je i kriza izazvana blokadom institucija BiH od predstavnika političkih stranaka iz Republike Srpske", saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

U saopštenju se ističe da je ambasadorima prenesen, kako je navedno, odlučan stav dvojice članova Predsjedništva BiH i njihovo čvrsto opredjeljenje za striktno poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH i odluka Ustavnog suda BiH.

"Istaknuta je uloga Ustavnog suda BiH i stranih sudija u njemu, kao mehanizma zaštite Ustava BiH, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH", saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije