BiH

Džaferović obećao Fejziću: Brinuću o pravima Bošnjaka u Crnoj Gori

Džaferović obećao Fejziću: Brinuću o pravima Bošnjaka u Crnoj Gori
Foto: predsjednistvobih.ba | Džaferović obećao Fejziću: Brinuću o pravima Bošnjaka u Crnoj Gori

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekao je u razgovoru sa delegacijom Islamske zajednice u Crnoj Gori, na čelu sa poglavarom Rifatom Fejzićem, da će se brinuti o pravima Bošnjaka u toj zemlji.

"Džaferović je istakao da BiH želi da ima dobre bilateralne odnose sa Crnom Gorom, te da očekuje da će se nastaviti proces relaksacije međuetničkih odnosa i obezbjeđenja jednakih prava za sve građane u Crnoj Gori, bez obzira na etničku i vjersku pripadnost", saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je rekao da će brinuti o pravima Bošnjaka u Crnoj Gori, kao i "u svim drugim domovinskim zemljama bošnjačkog naroda, kroz saradnju sa bošnjačkim nacionalnim savjetima i putem bilateralne saradnje sa zemljama u regionu".

Tokom sastanka razgovarano je o položaju muslimana u Crnoj Gori i aktuelnim prilikama u toj zemlji, navodi se u saopštenju.

Osim Fejzića, u sastavu delegacije Islamske zajednice u Crnoj Gori bili su i sekretar Mešihata Islamske zajednice Fuad Čekić, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Petnjica Ismet Latić i savjetnik poglavara Islamske zajednice u Crnoj Gori za pravna pitanja Muharem Demirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije