BiH

Pratite nas na Google news

EU dodijelila četiri miliona evra civilnom društvu u BiH

EU dodijelila četiri miliona evra civilnom društvu u BiH
Foto: N.N. | EU dodijelila četiri miliona evra civilnom društvu u BiH
Srna

SARAJEVO - U okviru podrške EU razvoju civilnog društva u BiH devet organizacija civilnog društva dobilo je grantove u vrijednosti od četiri miliona evra.

Projekti koji su dobili bespovratna sredstva, u okviru programa čiji je cilj podrška učešća civilnog društva u procesu integracija BiH u EU, odnose se na borbu protiv korupcije, socijalnu uključenost i socijalno preduzetništvo, omladinu, obrazovanje, medije, zdravstvo i ekologiju, saopšteno je iz Delegacije EU.

Program-menadžer za razvoj civilnog društva u Delegaciji EU u BiH Vladimir Pandurević istakao je značaj uloge civilnog društva u promociji demokratije, navodeći da se bez snažnog civilnog društva ne može postići nikakva temeljna društvena promjena.

"EU će nastaviti da podržava organizacije civilnog društva u BiH. Ove godine EU je pružila podršku od oko četiri miliona evra. Iduće godine ta podrška će iznositi 5,5 miliona evra", rekao je Pandurević.

Biće kreirana i veb-platforma sa sveobuhvatnim informacijama o 14 sektora koje je do sada podržala EU u okviru ovog programa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije