BiH

Pratite nas na Google news

EU uvela finansijske sankcije vehabijskom vođi iz Maoče

EU uvela finansijske sankcije vehabijskom vođi iz Maoče
Foto: Ilustracija | EU uvela finansijske sankcije vehabijskom vođi iz Maoče
Srna

SARAJEVO - EU objavila je novu konsolidovanu listu finansijskih sankcija prema licima osumnjičenim za terorizam i finansiranje terorističkih aktivnosti, na kojoj se nalazi ime Nusreta Imamovića, radikalnog vehabijskog vođe iz Maoče koji je uvršten i na listu 10 najtraženijih terorista svijeta, piše "Dnevni avaz".

Ovaj dokument koji ima 464 strana, objavljen 15. januara, sadrži objedinjeni spisak osoba, grupa i entiteta koji podliježu finansijskim sankcijama EU.

Osim Imamovića, na spisku osoba kojima se izriču finansijske sankcije nalaze se i stotine državljana Sirije, Avganistana, Iraka, Libije, Libana, Francuske i drugih zemalja koji se dovode u vezu sa terorističkim aktivnostima.

U dokumentaciji koju je pripremila Služba za instrumente spoljne politike EU objavljeni su podaci o Imamoviću, među kojima da je pripadnik terorističke organizacije "Al kaida" i da se od 2015. godine nalazi u Siriji.

"Avaz" podsjeća da je Imamović na specijalnu globalnu listu 10 najtraženijih terorista svijeta stavljen 2014. godine, a nakon kraha terorističke organizacije "Islamska država" krajem 2018. godine pobjegao je u Libiju i pridružio se snagama Vlade nacionalnog sporazuma /GNA/ Fajiza el Saradža.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije