BiH

EUFOR počinje višednevnu vježbu širom BiH

EUFOR počinje višednevnu vježbu širom BiH
Foto: ilustracija | EUFOR počinje višednevnu vježbu širom BiH

SARAJEVO – EUFOR danas počinje s vojnom vježbom "Brzi odgovor", koja će trajati do 29. septembra, a održavaće se na cijeloj teritoriji BiH.

Kako je saopšteno iz EUFOR-a, u vježbi će učestvovati vojnici iz 22 države učesnice misije EUFOR-a, koje će privremeno ojačati sastav EUFOR-a tako što će poslati rezervne snage koje su trenutno u pripravnosti u tim zemljama.

Pojašnjavaju da je cilj ove vježbe pokazati spremnost EUFOR-a i potvrditi njegovu stalnu podršku u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u BiH.

"Tokom Dana visokih zvanica biće izvedena metodsko-pokazna vježba kojom će se demonstrirati EUFOR-ove sposobnosti na kopnu i u vazduhu. Takođe, biće održan i tehničko-taktički zbor vozila i opreme Multinacionalnog bataljona EUFOR-a", saopšteno je, uz napomenu da će visoki zvaničnici biti pozvani u petak u bazu Butmir, a prisustvovaće predstavnici državnih organizacija i stranih ambasada.

Napomene radi, EUFOR je prošle godine donio odluku o povećanju broja pripadnika, tako da će novo brojno stanje iznositi 1.100 vojnika, a u vojnu misiju EU u BiH vratili su se i pripadnici njemačkog kontigenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije