BiH

Engel: Potreban veći angažman EU u BIH zbog vehabijskih zajednica

Engel: Potreban veći angažman EU u BIH zbog vehabijskih zajednica
Foto: N.N. | Engel: Potreban veći angažman EU u BIH zbog vehabijskih zajednica

STRAZBUR - Poslanik iz Luksemburga u Evropskom parlamentu Frank Engel upozorio je danas EU da se u BiH mora mnogo više i dublje angažovati zbog vehabijskih pozicija.

"Moram vas podsjetiti i opomenuti, nekoliko desetina kilometara od granice EU, mi u toj zemlji imamo vehabijske pozicije. Nemojte zaboraviti da je BiH zemlja u kojoj imamo izraženo prisustvo i uticaj Saudijske Arabije i Turske", rekao je Engel tokom rasprave u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta /AFET/.

On je podsjetio da je pred izbore BiH posjetio "jedan visoki predstavnik Ruske Federacije", te da je u ovoj zemlji turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan imao svoj evropski predizborni skup.

"Dakle, moramo se mnogo više angažovati u njoj da bismo suzbili negativne uticaje sa strane", upozorio je poslanik iz Luksemburga.

Engel je bio vođa posmatračke delegacije Evropskog parlamenta koja je pratila izbore u BiH. Na jutrošnjoj sjednici AFET-a on je predstavio svoj izvještaj, te učestvovao u raspravi.

Engel je poslanik Narodne stranke socijalnih hrišćana Luksemburga, koja je članica najjače poslaničke grupe u Evropskom parlamentu, Evropskih narodnih stranka /EPP/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije