BiH

Evroparlamentarka HDZ-a: Dodik jedini u BiH zastupa hrvatske interese

Evroparlamentarka HDZ-a: Dodik jedini u BiH zastupa hrvatske interese
Foto: Klub poslanik EPP | Evroparlamentarka HDZ-a: Dodik jedini u BiH zastupa hrvatske interese

ZAGREB - Evroparlamentarka iz HDZ-a Željana Zovko, koja podržava politiku predsjednika i premijera Hrvatske prema BiH, izjavila je da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jedini koji u toj zemlji zastupa hrvatske interese i koji nije ratovao protiv Hrvata.

U Zagrebu su, kazala je u izjavi za Hrvatski radio, počeli da uviđaju da za sagovornike moraju imati i one koji su do juče bili demonizovani.

"U Predsjedništvu BiH, otkad su Bošnjaci izabrali Hrvatima i drugog člana Predsjedništva, s kojima ne može doći do razgovora, srpski član Predsjedništva štiti hrvatske pozicije, gospodin Dodik je jedina osoba koja nije ratovala protiv Hrvata. On nema nikakavih otvorenih pitanja s Hrvatima u BiH", navela je Zovko.

Napominjući da u BiH "nema ljubavi, već samo interesa", Zovko kaže da se mora razgovarati sa onim ko može dogovorene odluke da sprovede na najniži nivo.

"Dodik je osoba koja može takve odluke da sprovede i do sada nikada nije iznevjerio dogovoreno s Hrvatima, za razliku od drugih aktera koji su stvarali koalicije i išli na štetu Hrvata", kaže Zovko.

Govoreći o problemu Hrvata u Republici Srpskoj Zovko je rekla da to pitanje ne smatra riješenim.

"To nije idealna situacija niti će biti dok se ne riješi konačno ustrojsto u BiH", navela je HDZ-ova evroparlamentarka, prenijeli su hrvatski mediji.

Dodik je nedavno boravio u Zagrebu u zvaničnoj posjeti, gdje je imao odvojene razgovore sa predsjednikom i premijerom, Zoranom Milanovićem i Andrejem Plenkovićem, o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i infrastrukturnim projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije