BiH

Ferguson zapjevao Čolićevu pjesmu

Ferguson zapjevao Čolićevu pjesmu
Foto: N.N. | Ferguson zapjevao Čolićevu pjesmu

BANJALUKA - Ujedinjeno Kraljevstvo će nastaviti pružati pomoć RS i BiH, rekao je Edvard Ferguson, ambasador te zemlje u BiH, na tradicionalnom prijemu upriličenom za predstavnike institucija RS, medija i poslovne zajednice u Banjaluci.

Ferguson je podsjetio da njegova zemlja putem raznih projekata ulaže oko 15 miliona maraka godišnje u BiH, a da veliki dio tog novca otpada i na projekte u RS, od pomaganja u izradi Transportne strategije RS i projekata da se poboljša poslovno okruženje.

"Ulažemo u mlade talente putem Chevening stipendija i Fellowship programa, jačamo kapacitete institucija za borbu protiv korupcije, i policije za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala. Razvijamo digitalni sektor i pomažemo britanskim investitorima da ulažu ovdje. Ujedinjeno Kraljevstvo će uvijek snažno podržati napore ka pozitivnim promjenama u RS i cijeloj BiH", rekao je on.

Ambasador Ferguson je na kraju svog pozdravnog govora otpjevao refren pjesme "Jedna zima sa Kristinom" Zdravka Čolića.

Među gostima su bili predstavnici Narodne skupštine RS, Vlade RS, bezbjednosnih i pravosudnih agencija, kao i brojnih novinskih kuća i institucija kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije