BiH

Florens Artman: Ovo je drugi put da nedozvoljena sredstva uđu u Tribunal

Florens Artman: Ovo je drugi put da nedozvoljena sredstva uđu u Tribunal
Foto: N.N. | Florens Hartman: Ovo je drugi put da nedozvoljena sredstva uđu u Tribunal
N.N.

HAG - Otrov u sudnici haškog Tribunala ili bilo šta drugo što je inače zabranjeno unijeti je zabrinjavajuće i neprihvatljivo, rekla je Florens Artman, bivša portparolka Tribunala za portal startbih.info.

"Ovo je drugi put da zabranjena sredstva  budu unesena u Tribunal. Prvi put je to bilo u slučaju Slobodana Miloševića i tada to nismo vidjeli, a on je uzimao protulijek koji je poništavao djelovanje lijeka za visoki pritisak i, ovo sada. Šokantno je da se ovo desilo i ne znam kako obezbjeđenje to nije spriječilo jer znali su skočiti na mene", rekla je Hartman i naglasila da je bilo važno da žrtve danas neometano čuju presudu.

Kaže da je teško spriječiti samoubistvo ako je neko to odlučio, ali da bi trebalo da bude nemoguće u Tribunal unijeti bilo šta što nije potrebno za postupak.

"Kada sam ja bila u zatvoru konzulici Francuske je zabranjeno da mi unese čokoladu, a ovo je ušlo. Zašto pravila nisu ista za sve?", rekla je za portal startbih.info Hartman.

Danas je Slobodan Praljak,  usred čitanja presude i nakon potvrđivanja zatvorske kazne od 20 godina, popio nešto za šta je njegova advokatica rekla da je otrov.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije