BiH

Florens Artman: Ovo je drugi put da nedozvoljena sredstva uđu u Tribunal

Florens Artman: Ovo je drugi put da nedozvoljena sredstva uđu u Tribunal
Foto: N.N. | Florens Hartman: Ovo je drugi put da nedozvoljena sredstva uđu u Tribunal

HAG - Otrov u sudnici haškog Tribunala ili bilo šta drugo što je inače zabranjeno unijeti je zabrinjavajuće i neprihvatljivo, rekla je Florens Artman, bivša portparolka Tribunala za portal startbih.info.

"Ovo je drugi put da zabranjena sredstva  budu unesena u Tribunal. Prvi put je to bilo u slučaju Slobodana Miloševića i tada to nismo vidjeli, a on je uzimao protulijek koji je poništavao djelovanje lijeka za visoki pritisak i, ovo sada. Šokantno je da se ovo desilo i ne znam kako obezbjeđenje to nije spriječilo jer znali su skočiti na mene", rekla je Hartman i naglasila da je bilo važno da žrtve danas neometano čuju presudu.

Kaže da je teško spriječiti samoubistvo ako je neko to odlučio, ali da bi trebalo da bude nemoguće u Tribunal unijeti bilo šta što nije potrebno za postupak.

"Kada sam ja bila u zatvoru konzulici Francuske je zabranjeno da mi unese čokoladu, a ovo je ušlo. Zašto pravila nisu ista za sve?", rekla je za portal startbih.info Hartman.

Danas je Slobodan Praljak,  usred čitanja presude i nakon potvrđivanja zatvorske kazne od 20 godina, popio nešto za šta je njegova advokatica rekla da je otrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije