BiH

Galić: Podrška Đokiću i odlukama Glavnog odbora SP-a

Galić: Podrška Đokiću i odlukama Glavnog odbora SP-a
Foto: N.N. | Galić: Podrška Đokiću i odlukama Glavnog odbora SP-a

BANJALUKA - Poslanik Socijalističke partije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Jakov Galić izjavio je da podržava predsjednika partije Petra Đokića i odluke Glavnog odbora ove stranke.

"Protiv sam jednostranih i ishitrenih odluka grupe poslanika kojima je nanesena šteta partiji i, kao legalista, podžavam stavove organa partije, sa predsjednikom Đokićem na čelu", izjavio je Galić.

Prema njegovim riječima, Glavni odbor jedini ima legitimitet da donosi odluke, a nikako pojedinci ili grupe.

"Niko od nas nije dovoljno jak da može sam. Tek kada iza nas stoji partija i stavovi njenih organa, imamo snagu, mogućnost i legitimitet da politički djelujemo na pravi način", istakao je Galić.

Galić je poručio da zajedno sa predsjednikom stranke Petrom Đokićem nastavlja da radi i djeluje s ciljem jačanja institucija Republike Srpske i njene pozicije u zajedničkim organima BiH.

Đokić je iz stranke isključio Maksima Skoku, Gorana Selaka i Milenka Savanovića, nakon što je Skoko, koji je šef Kluba poslanika Socijalističke partije u Narodnoj skupštini, rekao da je na sjednici poslaničkog kluba donesena odluka da od premijera Radovana Viškovića bude zatražena smjena ministra energetike i rudarstva Petra Đokića. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije