BiH

Galić: Sramotno da se Terenska kancelarija nalazi u kontejneru

Galić: Sramotno da se Terenska kancelarija nalazi u kontejneru
Foto: N.N. | Galić: Sramotno da se Terenska kancelarija "Zapad" nalazi u kontejneru

SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da su loši uslovi rada i prostor u kojem se nalazi Terenska kancelarija "Zapad" sa sjedištem u Grahovu, koja nije u potpunosti ni funkcionalna, samo jedan od problema policijskih službenika Granične policije BiH.

"Ipak, rezultati rada ove terenske kancelarije pokazuju da Granična policija BiH ulaže maksimalne napore kako bi što efikasnije zaštitila granicu sa svim raspoloživim sredstvima", saopšteno je iz Granične policije.

Galić je tokom posjete Terenskoj kancelariji "Zapad" s njenim načelnikom Viktorijom Damjanović razgovarao o stanju na području ove terenske kancelarije, posebno naglašavajući lošu infrastrukturu i uslove rada.

On je istakao da je žalosno da nakon 20 godina Granična policija BiH nema normalne uslove rada i prostor dostojan čovjeka za obavljanje zadataka policijskog službenika.

"Mogao bih ovdje izdvojiti ministra finansija (u Savjetu ministara) Vjekoslava Bevandu, koji je jedini imao razumijevanja za Graničnu policiju i koji nam je kontinuirana podrška. Terenska kancelarija `Zapad` sa sjedištem u Grahovu broji oko 400 policijskih službenika i sramotno je da se nalaze u neadekvatnom prostoru, odnosno u kontejneru, nažalost, kao i većina terenskih kancelarija", rekao je Galić.

Damjanovićeva je informisala Galića o stanju u vezi s migracijama, pritiscima s kojima se nose, te mjerama i radnjama koje preduzimaju s ciljem zaštite granice, navedeno je u saopštenju.

Iz Granične policije BiH dodali su da je najveći problem ove terenske kancelarije prostor i njegova nefunkcionalnost, u šta se Galić u više navrata uvjerio i tražio pomoć od BiH da se riješi ovo pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije