BiH

Izabrani potpredsjednici SNSD-a: Pročitajte ko su... (FOTO)

Izabrani potpredsjednici SNSD-a: Pročitajte ko su... (FOTO)
Izabrani potpredsjednici SNSD-a: Pročitajte ko su... (FOTO)

LAKTAŠI - Na današnjoj sjednici Glavnog odbora SNSD-a za potpredsjednike stranke izabrani su Nikola Špirić, Radovan Višković, Željka Cvijanović, Nebojša Radmanović i Marko Vidaković, javlja novinar Nezavisnih novina.

Za generalnog sekretara stranke izabran je Luka Petrović. Na sjednici je za predsjednika Političkog savjeta SNSD-a izabran Slavko Mitrović, dok je na čelu Savjeta za društveno-ekonomska pitanja Zoran Tegeltija.

U predsjedništvo stranke, koje zajedno sa potpredsjednicima broji oko 40 članova izabrani su između ostalih Igor Radojičić, Slobodan Gavranović, Dušanka Majkić, Dragan Lukač, Ana Tišić Babić, Staša Košarac, Zoran Tegeltija.

Na sjednici koja je održana u Domu Kulture u Laktašima sve odluke članovi Glavnog odbora su usvojili jednoglasno.

Odbor je konstatovao da je politička situacija u zemlji nejasna, a da je Republika Srpska u zajedničkim organima izgubila mjesto ravnopravne strane jer u zajedničkim institucijama nema svoje predstavnike.

Takođe SNSD, kako je zaključeno neće ulaziti u vlast na nivou BiH, prvenstveno u Savjet Ministara BiH.

Vlada RS je dobila podršku SNSD-a, kao i najavljeni referendum o sudu i pravosuđu BiH, koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je na današnjoj sjednici Glavnog odbora stranke podržan rad Vlade Republike Srpske i konstatovano da nema potrebe za njenom rekonstrukcijom.

On je istakao da će SNSD odlučno nastaviti provođenje politike u okviru koalicije na nivou Republike Srpske, te da će sa koalicionim partnerima (DNS i SP) nastaviti jačati institucionalni kapacitet Srpske i tražiti mogućnosti za dodatnu ukupnu stabilizaciju Srpske.

Vlada RS je na sjednici dobila podršku SNSD-a, kao i najavljeni referendum o sudu i pravosuđu BiH, koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske.

Nebojša Radmanović je u svom obraćanju članovima odbora kazao kako su se odnosi u BiH u posljednjih pola godine dodatno zakomplikovali te da se kontinuirano pokušava centralizovati vlast u zemlji.

“Vlast u Sarajevu je pod uticajem SDA i Bakira Izetbegovića a sve uz podršku poslušnika iz Republike Srpske”, kazao je Radmanović.

Dodao je kako će SNSD pronaći način da spriječi prenos nadležnosti te da je cilj ove partije očuvanje RS u okviru dejtonskih nadležnosti.

Željka Cvijanović je obraćajući se prisutnima kazala kako je ekonomska i finansijska situacija složena ali da se plate i penzije izmiruju na vrijeme iako opozicija konstantno najavljuje da će doći do kašnjenja.

Kako je kazala od Reformske agende koja je bila “mač nad glavom” napravljen je document koji više ne predstavlja nikakav problem. 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije