BiH

Glavni odbori SDA i SDP-a o formiranju vlasti

Glavni odbori SDA i SDP-a o formiranju vlasti
Foto: N.N. | Glavni odbori SDA i SDP-a o formiranju vlasti

SARAJEVO - U Sarajevu su počele sjednice glavnih odbora SDA i SDP-a BiH na kojima će biti riječi o formiranju vlasti i aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Predsjednik Glavnog odbora SDA Čedomir Lukić rekao je novinarima prije početka sjednice da će biti riječi o formiranju vlasti na svim nivoima.

Na sjednici će biti riječ i o odluci bloka koji čine SDP, Demokratski front i Naša stranka da se ne upuštaju u pregovore sa SDA, SNSD-om i HDZ-om o formiranju vlasti na entitetskom i nivou BiH, prenose federalni mediji.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović rekao je prije početka sjednice da će biti raspravljano o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, kao i o implementaciji izbornih rezultata.

"Glavni odbor usvojiće zaključke kojima će još jednom afirmisati čvrstu opredjeljenost SDP-a za evroatlanske integracije, za jedinstvo Bh bloka i jedinstvo SDP-a", rekao je Magazinović.

Članstvo SDP-a je podijeljeno na one koji su za ulazak u vlast i one koji su kategorično protiv toga.

Jedna grupa članova SDP-a zagovara da se, uprkos nedavnoj odluci bloka koga čine SDP, Naša stranka i Demokratski front, nastavi sa pregovorima o ulasku u vlast, dok druga grupa zagovara put u opoziciju i odbijanje bilo kakve koalicije sa SDA, HDZ-om i SNSD-om na federalnom i nivou BiH.

Lider SDP-a Nermin Nikšić rekao je uoči današnje sjednice da članovi stranke slobodno izražvaju svoja mišljenja i stavove, ali da su odluke organa partije obavezujuće za sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije