BiH

Golić: Svi moraju da plaćaju poreze

Golić: Svi moraju da plaćaju poreze
Foto: Arhivska fotografija | Golić: Svi moraju da plaćaju poreze

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da se zalaže za pravnu državu i da će se kao ministar uvijek truditi da niko nema privilegije kada je riječ o plaćanju poreza.

Golićeva je istakla da nadležne institucije imaju instrumente i treba da preduzimaju potrebne radnje u sankcionisanju svih onih za koje se dokaže da su ogrezli u korupciji i kriminalu.

"Postoje kontrolni organi za sve i oni treba da rade svoj posao i kada je riječ o neplaćanju poreza", rekla je Golićeva tokom poslaničke rasprave o Godišnjem revizorskom izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2018. godinu i izvještaju te službe o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Srpske za period 1. januar-31. decembar 2017. godine.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić naveo je da će ta stranka podržati predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića u pogledu svega onog što će donijeti boljitak Srpskoj, ali ne i revizorske izvještaje, jer su politički obojeni.

"Da smo ozbiljna država ne bismo smjeli dozvoliti odloženo plaćanje poreza", rekao je Stanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije