BiH

Golić: Za zaštitu od poplava izdvojeno 150 miliona KM

Golić: Za zaštitu od poplava izdvojeno 150 miliona KM
Foto: N.N. | Golić: Za zaštitu od poplava izdvojeno 150 miliona km

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je za radove na izgradnji objekata za zaštitu od poplava u Srpskoj do sada izdvojeno oko 150 miliona KM.

Golićeva je rekla da je na tom planu realizovano oko 100 miliona KM.

"Kada je riječ o preostalih 50 miliona KM, potpisan je ugovor za nastavak tog postupka, ali još nije izabran izvođač radova. Do 2021. godine za radove na izgradnji objekata za zaštitu od poplava Vlada planira da uloži još 40 miliona KM", rekla je Golićeva, odgovarajući u Narodnoj skupštini na poslanička pitanja tokom "Aktuelnog časa".

Ona je navela da je Vlada Srpske isplatila svih 60 miliona KM na planu podsticaja poljoprivrednicima, predviđenih agrarnim budžetom Srpske za prošlu godinu.

"Ove godine je planirano da se isplati 71 milion KM na ime podsticaja za poljoprivrednike. Narednih dana počinje isplata ovih sredstava", rekla je Golićeva.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da Vlada Srpske sarađuje sa svim zainteresovanim zemljama s ciljem ekonomskog rasta i razvoja Srpske.

On je naveo da su među takvim zemljama Kina i Rusija sa kojima se intenzivno sarađuje u poljednjih dvije, tri godine, posebno na planu energetskih projekata kada je riječ o određenim granama industrije.

"Sa kineskim kompanijama su u toku pregovori u vezi sa izgradnjom velikih energetskih projekata, među kojima je Hidroelektrana 'Buk Bijela', Termoelektrana 'Gacko dva' i Hidroelektrana 'Dabar'. Očekujemo da ćemo nakon postupka javnih nabavki za HE 'Buk Bijela' ući u postupak izbora adekvatnih kompanija koje će nam biti partneri u realizaciji tog važnog projekta", rekao je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije