BiH

Govedarica: Poražavajuće što nema pravde za srpske žrtve

Govedarica: Poražavajuće što nema pravde za srpske žrtve
Foto: Srna | Govedarica: Poražavajuće što nema pravde za srpske žrtve

BRATUNAC - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da je poražavajuće da nakon mnogo godina nema pravde za srpske žrtve u Podrinju i poručio da neće biti iskrenog pomirenja naroda u BiH, ukoliko žrtve vape za pravdom.

Govedarica je rekao da vjeruje da će sve bratunačke i srebreničke srpske žrtve na ovom lokalitetu, a ima ih 3.500, tu pravdu dočekati.

"Pravda je spora, ali uvjereni smo da će odgovarati oni koji su počinili zločine, a ovdje je to nesumnjivo radio Naser Orić sa svojim vojnicima", rekao je Govedarica novinarima danas u Bratuncu gdje je u delegaciji Narodne skupštine Republlike Srpske prisustvovao obilježavanju stradanja Srba u Podrinju.

Govedarica je istakao da ga raduje odluka Apelacionog vijeća Suda BiH koja je definisala da je presuda Oriću imala niz propusta.

"Nadamo se da će obnovljeni postupak protiv Orića biti vođen na krilima pravde srpskih žrtava i da će on biti osuđen za ono što su njegovi vojnici radili na području bratunačkih i srebreničkih sela, istakao je Govedarica.

Zvaničnici Republike Srpske i Srbije, brojne delegacije i predstavnici organizacija proisteklih iz posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata prisustvovali su u Bratuncu pomenu za više od 3.500 stradalih Srba iz srednjeg Podrinja ubijenih tokom proteklog rata.

Pomen se daje svim srpskim žrtvama iz srednjeg Podrinja u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a organizuje se u znak sjećanja na stradanje Srba na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca, kada je ubijeno 69 i zarobljeno 22 vojnika i civila, od kojih niko nije preživio.

Obilježavanje stradanja Srba u srednjem Podrinju organizuje Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije