BiH

Govedarica: Radić nije povjerenik SDS-a

Govedarica: Radić nije povjerenik SDS-a
Foto: N.N. | Govedarica: Radić nije povjerenik SDS-a

BANJALUKA - Izvjesni Aleksandar Radić nije povjerenik SDS - a niti je povjerenik mene, i taj čovjek je član SDS od 2015. godine i nisam ga u stranku učlanio niti ja niti Mektić nego Goran Tubak kojeg sam ja raspustio.

Rekao je ovo Vukota Govedarica, lider SDS-a i kandidat za predsjednika RS na konferenciji za novinare organizovanoj povodom navoda Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS da je zolju na zgradu "Euroherca" ispalio aktivista SDS-a.

Istakao je da će podnijeti tužbu protiv Lukača jer je, kako kaže, izrekao neistinu da je SDS teroristička organizacija.

"Svakako osuđujem Radićev čin i mi smo sve ovo vrijeme tražili da se otkrije ko je ispalio tu zolju", naglašava Govedarica.

On je odbacio sve optužbe ministra Lukača, pogotovo u pogledu Radića.

"Ukoliko se dokaže da je Radić zaista to uradio takvom čovjeku stavrno nije mjesto niti u SDS niti u bilo kojoj organizaciji”, rekao Govedarica.

Dragan Mektić, član Glavnog odbora SDS i ministar bezbjednosti BiH istakao je da on nije rušitelj RS, te da da Lukačevi navodi nisu tačni.

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a kazao je da je vrlo opasno kada ministar unutrašnjih poslove učestvuje u izbornom procesu.

"Meni je ovdje veoma čudno da opet nema Tužilaštva koje iznosi svoj stav. Ukoliko je čovjek počinio krivično djelo nije bitno iz koje je  partije ili porodice on treba da odgovara", rekao je Čavić.

Na pitanje novinara da li će Radić biti izbačen iz stranke Govedarica je rekao da čeka da reaguje  Tužilaštvo, te da će, ukoliko Tužilaštvo prihvati izvještaj taj čovjek biti izbačen iz stranke.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a kazao je da je konferencija MUP-a politički marketing.

"Na svu sreću narod će za nekoliko dana donijeti odluku da ima ministra unutrašnjih poslova koji je ozbiljan i koji će donositi prave odluke"rekao je Borenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije