BiH

Govedarica: Radije bih bio predsjednik RS nego član Predsjedništva BiH

Govedarica: Radije bih bio predsjednik RS nego član Predsjedništva BiH
Foto: N.N. | Govedarica: Radije bih bio predsjednik RS nego član Predsjedništva BiH

BANJALUKA – Vukota Govedarica, presjednik SDS-a je rekao da bi radije bio predsjednik RS nego član Predsjedništva BiH, ako Glavni odbor te stranke u subotu odluči da on bude kandidat.

Rekao je da bi na poziciji srpskog člana Predsjedništva trebalo da bude osoba koja je mnogo iskusnija od njega, a da bi, ukoliko bi postao predsjednik RS, podnio ostavku na funkciju predsjednika SDS-a.

„Ja želim da budem predsjednik svih građana ukoliko Glavni odbor odluči da ide sa mojom kandidaturom i ukoliko pobijedim staviću svoj mandat na raspolaganje stranci“, rekao je Govedarica.

Govoreći o glasanju o konstitutivnosti Srba u četiri kantona u FBiH, rekao je da je SNSD ne glasajući za ovaj prijedlog pokazao "poslušnost" HDZ-u i pitao čie je HDZ uspio ucijeniti SNSD i njenog predsjednika Milorada Dodika.

„HDZ je po ko zna koji put pokazao da mu nije stalo da riješi pitanje Srba u FBiH da im se zagarantuju njihova prava. Donekle mi je jasno zašto je HDZ zauzeo takav stav ali mi je žao zbog tretmana koji je prema ovom pitanju pokazao SNSD“, rekao je Govedarica. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije