BiH

Govedarica kandidat za predsjednika Srpske

Govedarica kandidat za predsjednika Srpske
Foto: N.N. | Govedarica kandidat za predsjednika Srpske

BANjALUKA - Vukota Govedarica je kandidat Srpske demokratske stranke (SDS) za predsjednika Republike Srpske (RS), odlučio je Glavni odbor te stranke.

Nakon višesatne sjednice, Govedarica je rekao da osjeća odgovornost, kako je ustvrdio, pred svakim čovjekom koji želi da u RS živi slobodan te najavljuje da će njegov cilj biti borba protiv kriminala i korupcije.

Govedarica je rekao da zbog izbora za kandidata za predsjednika osjeća veliku odgovornost pred svakim čovjekom u Srpskoj koji, kako kaže, želi da živi slobodno.

"Učinićemo sve da trijumfujemo na sljedećim parlamentarnim izborima", rekao je Govedarica novinarima.

On je naveo da je SDS pokazao demokratsku klimu kada je riječ o visokim funkcionerima te stranke Mići Mićiću i Mirku Šaroviću, koji su bili u opticaju da budu kandidati, za razliku od nekih partija koje su, kako kaže, autokratske.

"Danas smo se odlučili, ne za Vukotu Govedaricu, već za koncept koji donosi promjene potrebne svakom čovjeku u Srpskoj, pa čak i onima koji uživaju velike privilegije", smatra Govedarica.

On je dodao da je u Srpskoj potrebno sačuvati radna mjesta i omogućiti zapošljavanje kako mladi ne bi napuštali Republiku.

Govedarica je naveo da je spreman da "Srpsku vrati na put dostojanstva", a jedan od njegovih ciljeva biće borba protiv kriminala.

"Republiku Srpsku od oktobra čekaju bolji dani. Zajedno krećemo u pobjedu", kaže Govedarica.

On je najavio da će sljedeće sedmice početi razgovori SDS-a i koalicionih partnera u Savezu za promjene.

"Pozvaću početkom sedmice lidere koalicionih partnera - Dragana Čavića, Branislava Borenovića, Gorana Đorđića i Milanka Mihajilicu da obavimo preliminarne razgovore i da finalizujemo zajednički dogovor u okviru Saveza za promjene", rekao je Govedarica.



Govedarica kaže da ga ne zanima ime protivkandidata iz SNSD-a i Patriotskog bloka. "Neka kandiduju koga hoće", rekao je Govedarica.

Kandidat saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH iz RS je Mladen Ivanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije