BiH

Pratite nas na Google news

Govedarica najavio nepopularne mjere prema članovima SDS-a iz Prijedora

Govedarica najavio nepopularne mjere prema članovima SDS-a iz Prijedora
Foto: N.N. | Govedarica najavio nepopularne mjere prema članovima SDS-a iz Prijedora
Srna

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica najavio je da će preduzeti nepopularne mjere nakon što je grupa članova SDS-a danas sazvala vanrednu skupštinu gradske stranačke organizacije Prijedor.

"Grupa članova SDS-a iz Prijedora koja je danas sazvala vanrednu skupštinu gradske organizacije nije se rukovodila Statutom SDS-a, pa je samim tim ova skupština nestatutarna", naveo je Govedarica u pisanoj izjavi.

Govedarica ističe da oni nisu ispoštovali odredbe Statuta koje se tiču načina sazivanja skupštine, niti su na samoj skupštini imali kvorum za rad, pa će sve odluke koje proizađu sa ove skupštine biti nevažeće.

"Svjestan problema koji postoje u Gradskom odboru SDS-a Prijedor planiram da detaljno analizam današnji događaj, te se u narednim danima aktivno uključim u rješavanje ovih problema i nesuglasica između članova, što će podrazumijevati i neke nepopularne mjere", naveo je Govedarica.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor Milan Tubin opozvan je danas na vanrednoj skupštini stranke u Prijedoru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije