BiH

Govedarica pozvao Lukača da podnese ostavku

Govedarica pozvao Lukača da podnese ostavku
Foto: N.N. | Govedarica pozvao Lukača da podnese ostavku

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas da ta stranka zahtijeva od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača da podnese ostavku zbog, kako je naveo, narušene bezbjednosti u Srpskoj i zloupotrebe službenih ovlašćenja.

Govedarica je ocijenio da je Lukač u jučerašnjem saopštenju načelniku opštine Teslić Milanu Miličeviću "presudio prije suda i podignute optužnice".

Lider SDS-a je naveo da je Lukač "presudio Miličeviću" jer on nije aktivirao bankovnu garanciju preduzeću /"Prijedorputevi" u projektu vodosnadbijevanja i kanalisanja otpadnih voda u opštini/ koje je prije otvaranja ponuda obavijestilo nadležnu komisiju da odustaje od tendera.

"I to mu je bilo malo, pa je dao izjavu u kojoj je Miličevića nazvao 'kriminalcem', što jasno govori da je cijeli slučaj lično montirao u koordinaciji sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Draganom Bogdanićem", tvrdi Govedarica u pisanoj izjavi.

On je dodao da Lukaču, s druge strane, ne pada na pamet da procesuira predmete organizovanog kriminala, te ga, između ostalog, poziva da odgovori šta je sa istragom protiv ministra Bogdanića zbog negativnog revizorskog izvještaja i nezakonite bankovne garancije od 11 miliona KM, kao i slučajevima "Farmland", "Boska" i "Birač", gdje je, kako je naveo, pokradeno milijardu i po KM.

"Da bi prikrio činjenicu da MUP nije u stanju, ili ne smije, da rasvijetli pokušaj ubistva člana Upravnog odbora 'Alumine' Mileta Matića, Lukač 'efikasnost' dokazuje montiranim izvještajima protiv Miličevića", smatra Govedarica.

Uprava krim-policije MUP-a Srpske i Policijska uprava Doboj podnijeli su Okružnom tužilaštvu Doboj izvještaj protiv Miličevića o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Iz MUP-a Srpske saopšteno je da postoji osnov sumnje da je lice M.M. u svojstvu službenog lica opštine Teslić zloupotrebom položaja i ovlašćenja za privredno društvo iz Prijedora pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 60.000 KM, dok je istovremeno za isti iznos oštetilo opštinu Teslić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije