BiH

HDZ BiH Mostar: Preko noći ukradene hiljade hrvatskih glasova

HDZ BiH Mostar: Preko noći ukradene hiljade hrvatskih glasova
Foto: Fena | HDZ BiH Mostar: Preko noći ukradene hiljade hrvatskih glasova

MOSTAR - Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar oglasio se saopštenjem u kojem najoštrije osuđuje malverzacije izbornim rezultatima u Gradu Mostaru, precizirajući da se radi o poznatoj i neskrivenoj krađi hiljada glasova u dominantno hrvatskim izbornim područjima Grada Mostara.

Kako je navedeno u saopštenju, izborni inženjering nastavlja se u Mostaru, nakon zatvaranja birališta, a sa hrvatskih područja nestaju glasovi ili se ne broje.

"Danas imamo upravo takvu situaciju na koju smo upozoravali. Nakon 16 sati od zatvaranja birališta nemamo izbrojane glasove za Grad Mostar. Imamo glasove kojih preko noći nigdje nema, a dobile su ih Hrvatske stranke. Ko je ukrao te glasove i/ili ih prebacio drugim političkim opcijama", pitaju se u Gradskom odboru HDZ-a BiH Mostar.

U saopštenju HDZ BiH Mostar dovodi u pitanje transparentnost demokratskog izbornog procesa u gradu Mostaru te podsjeća da CIK BiH i Gradska izborna komisija moraju biti nezavisni od političkih uticaja.

"Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar poziva međunarodne partnere i predstavnike međunarodne zajednice, sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog problema i očiglednih izbornih manipulacija koje ruše evropski put, stabilnost i napredak", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije