BiH

HDZ BiH i HDZ 1990 zaratili zbog predizbornog slogana

HDZ BiH i HDZ 1990 zaratili zbog predizbornog slogana
Foto: Ilustracija | HDZ BiH i HDZ 1990 zaratili zbog predizbornog slogana

Koalicija Hrvatsko zajedništvo predvođena HDZ-om 1990 optužila je HDZ BiH, i ostale stranke okupljene oko nje, da su im ukrali slogan.

''Krađa tuđega intelektualnoga vlasništva krajnje je nekorektan i nemoralan čin, a podliježe i određenim pravnim sankcijama'', objavila je Koalicija Hrvatsko zajedništvo predvođena HDZ-om 1990 tvrdeći kako ih je HDZ BiH i stranke okupljene oko te stranke pokrao u sloganu.

''Pozivamo HDZ BiH i stranke okupljene oko njega na promjenu naziva njihovoga programa za listopadske Opće izbore 'Razvoj i o(p)stanak' i slogana 'Zajedništvo' jer je to intelektualno vlasništvo ove koalicije i zaštićeno je kod mjerodavnih institucija'', navodi Koalicija i naglašava kako će, ako se slogan ne povuče ''potražiti zaštitu i sudskim putem'', navodi "Bljesak".

U saopštenju se dodaje da ne vjeruju da HDZ BiH "nema dovoljno intelektualaca i iskusnih PR-ovaca, kao i tim koji je zadužen za predizbornu kampanju pa se odlučila na krađu onoga što njima pripada".

"Vrlo dobro poznamo ljude koji su u Izbornom stožeru HDZ-a BiH (mahom iskusni političari, analitičari, PR- ovci, IT stručnjaci...), kao i one iz sjene koji im pomažu, pa smo još više začuđeni što su pribjegli ovakvoj prljavoj raboti'', navodi se u saopštenju.

Inače, saopšteno je kako HDZ BiH i stranke Hrvatskog narodnog sabora na predstojeće Opšte izbore u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 7. oktobra 2018. godine ulaze sa sloganom ''Zajedništvo'' i programom ''Razvoj i o(p)stanak''.

"Program Razvoj i o(p)stanak čine sedam ključnih točaka, podijeljenih kroz tematske cjeline, a obrađuju teme: Gospodarski rast i razvoj, Demografske obnova, obitelj i mladi, Hrvatski branitelji, Pravna i sigurnosna politika, Obrazovanje, znanost, kultura, sport i mediji, Zdravstvo i socijalna sigurnost te Ubrzanje EU i NATO puta'', saopštio je HDZ BiH.

(Bljesak.info)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije